June 19, 2024

24 thoughts on “MYDIN rugi RM500K sehari? Faktanya MYDIN rembat RM350 juta DANAJAMIN, RM380 juta KR1M, umum rugi RM57 juta setahun

  1. Kepada mamak Mydin orang tamak selalu rugi bagai anjing dan bayang2,baru rugi sehari dah kecoh .lancau.lu.kebajikan lah haprak.pastu dapat anugerah majikan terbaik pasal bantu OKU.tiap2bulan ambik duit pekerja RM 10, untuk sukan rekreasi.dinner.hsprak punya majikan

    1. Pendapat sayalah, dimanakah kerugian yang “dia” dengan beraninye warwarkan…let say 60M lost, non profits? At all????…MUSTAHIL… diri sendiri yang tak mahu wujudkan system subsidi dalam syarikat untuk kita semua sebagai pembeli…. kenapa setengah Dari keuntungan tidak disalurkan ke dalam koperasi mydin???
      jadi harga barangan akan turun…kot mana yang dia RUGI???….saya sebagai pembeli akan seronok tengok barangan kita beli boleh ditambah lagi volume items foods only….overall masalah nye saya faham, daaaan!!! kebajikan pekerja pon kena ambik serious, sebab tempiasnye kami as pembeli yang kena…contact saya supaya kita boleh bincang perkara nie, sebelom nie kita tak Tau kan, but now!!!

    2. Tau cakap kalau ada bukti kan? Dah tak perlu kau cakap dah kalau mmg ada bukti sial.. sbb tu cuma boleh support kat sini.. knp kau yg rasa sakit? Sialan Bengong

  2. Lantah Korg lah labu ada aku kesah dulu hari² melalak kononya wajib menyokong BMF dengan tujuan bangsa lain mereput kerugian hanya kerana berlainan agama dan bangsa akikatnya yg sapu untung bersih dan melepaskan diri dari bayaran cukai hanya peniaga asing dan haram sehingga pakaian hari raya pun mrk import secara haram dari luar negara untuk taburkan pasir kedlm mangkok peniaga tempatan.. perbuatan tu ada akai kah?? Diri pun rugi kerajaan pun rugikan.,

  3. Perghh detail giler part nk cari silap org Muslim sendiri.. Teringin jgk nk tgk ko siasat company besar lain.. Cth genting bhd, berjaya corporation ke.. Bro.. Mydin ni x rembat, dia tahu gunakn platform yg ada utk dptkn bantuan.. Perancangan yg jelas, that’s y pihak berkaitan yakin dgn bsnz dia.. Yg org kita x abis2 nk jadi Pakar Kondem.

    1. bukan cari salah. sebab dia menyalahkan PM dan orang lain tapi lupa dia dapat bantuan kerajaan dan banyak dapat wang. bercukurlah ya

    2. dia tamil muslim bukan bumiputera. Mcm mana boleh dapat satuts <elayu dan bumiputera? Dia penipu. Bukan maknankan kalau tamil muslim tak boleh menipu.

  4. Komen pro atau contra gua tak kisah tapi yg sebut mamak apasal. Itu dah dira rasist. Komen mcm mna baik pun kalau in the end u tunjuk sikap rasist u tak da guna. Lu fikirlah sendiri. 🇲🇾 👍

  5. mydin rembat duit custemor apabila harga yang dipamerkan rendah bila bayar dikaunter harga lbih tinggi dari yg dipamerkan dirak pameran barangan.

  6. 350 juta, bantuan dari nasional berhad, ( PUNB ), berapa kene bayar balik kenapa tak bagi tahu, kerajaan akan bagi project 380 juta, tapi bagi cash ke atau perlu guna modal sendiri, modal tak cukup pinjam bank bayar bunga bape banyak, barangan yang dijual untung bape banyak, cukup cover gaji pekerja, sewa banggunan, lain lain belanje lagi, nyatakan.. nak buka hpyer market, usahawan islam yang berjaya, bagi satu nama selain mydin… kenapa jahil sgt jadi manusia… lagi besar periuk nasi lagi besar keraknya…. tapi nasinya memang banyak walaupun keraknya tebal… fikirlah guna akal, dulu kerajaan tak bantu ke buka kedai runcit utk personal ( nama aku lupa under tekun juga tu ) tunjukkan satu kedai yang kekal atau tukar nama kedai dan masih kekal berniaga… cakap senang pergi mydin beli barang compare dengan pasar raya lain, bandingkan harga pas tu baru buat kira kira, satu produck untung 0.25 x 50 produk x 100 000 unit x 30 hari x 12 bulan total 450 juta, kalau unit tukar ke 1 000 000 atau produck tambah lagi 150 dan untung diturun ke 0.15 atau 0.05 untung jadi ratusan juta ke billion. Ini otak semua orang tak de, jadi pada yang ada dia akan maju kedepan, peluang diraih bukan disia sia kan… sebelum hembus orang fikir dulu… kau ingat 380 juta banyak… 1 billion itu banyak… tak payah banyak lah… minta toket mydin bagi kau 1 juta buka satu kedai runcit bertahan utk setahun je tak payahlah 6 bulan pun ok, dgn untung 0.05 ke 0.25 tak pun jual ikut harga mydin… kalau kau boleh bertahan… aku akui kenyataan kau benar….

  7. Perangai mamak memang dah sedia maklum..tamak, tak sedar diri, berlagak.. tak reti hormat dan penting diri sendiri..
    Untung nak banyak….klu boleh bangkai pun sanggup jual asal dapat untung.. itulah perangai mamak..

    1. mengaku Melayu dan menipu konon buiputera rembat semua kemudahan Melayu dan bumiputerea. dulu jual gerai kat kelantan je. Tak mengaku diri dia Tamil dah.

  8. Memang mamak mydin bos besar ni tamak dn haloba.
    Nk beli barang kedai mydin untuk dapat point pelu bayar duit kad dan setiap tahun pelu renew bayar lagi.
    Dah beli barang kita pelu bayar biasa lah.
    Ni utk dpt kan kad point pun pelu bayar.makna nya setiap kali kita gi kaunter untuk bayar barangan dn tunjuk kad point juga.secara kasarnya 2 bayaran la kita buat dalm satu masa.

  9. Ye..berkenaan MYDIN @MUDIN,memang dia krg layak pekerja…gaji ciput..x de ot…kerja dipaksa…kebajikan OUT…..pekerja tertindas…memang diorg layak bantuan kerajaan berjuta seperti diaiarkan.

  10. Tau cakap kalau ada bukti kan? Dah tak perlu kau cakap dah kalau mmg ada bukti sial.. sbb tu cuma boleh support kat sini.. knp kau yg rasa sakit?

  11. Mamak mydin ni mamak berfahaman syiah ismailiyyat, kuat mandram ni, x caya pi tanya ex staff 2 dia but duit free mmg licik mamak ni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *